Domaine Johanna Cécillon

Vigneronne de pommes

 


11 hectare beslaat het domein van Johanna Cécillon en haar partner Louis in de gemeenten Sévignac en Trédias in het noorden van Bretagne en hier worden op niveau ciders, poiré en Eau-de-vie gemaakt. Daarnaast worden lekkernijen zoals honing en verschillende soorten azijn geproduceerd. Samen met haar man beheert ze negen verschillende appelboomgaarden waar 14 verschillende ciderappelrassen groeien. Ze werken volledig biologisch en gebruiken geen insecticiden en pesticiden. Louis stamt af van een lange lijn wijnmakers in de Ardèche en Johanna zelf groeide ook op in een wijnfamilie en haar grootouders produceerden al lang geleden cider in La Grange aux Moines.

De boomgaarden zijn al 10 jaar biologisch gecertificeerd door Ecocert en sinds 4 jaar ook Demeter biodynamisch gecertificeerd. Het echtpaar werkt samen met een hecht team aan het onderhoud van de boomgaarden, het handmatig oogsten van appels en het maken van cider met respect voor het land. De variëteiten variëren van zoet, bitterzoet naar bitter en zuur. Johanna gebruikt deze smaken om ciders te maken die ronduit sensationeel zijn.

De ciders zijn allemaal ongezwaveld en ongepasteuriseerd.



Ciders: