Over Raina:

Wat gebeurt er als een goede chef-kok wijn begint te maken...?

Umbrië, het prachtige groene bergachtige gebied in het centrum van Italië met meren, rivieren en bossen, en een schatkist vol authentiek lekker eten. Kleine ambachtelijke producenten houden tradities levend en de maker van deze wijn is geen uitzondering.

In de nabijheid van het eeuwenoude Montefalco groeide de harde werkende Francesco Mariani op en was al op vroege leeftijd gefascineerd van eten en koken. Francesco studeerde en werkte samen met diverse topkoks in Umbrië en wie het geluk heeft om een uitnodiging voor het diner bij hem thuis te krijgen, heeft een fantastische avond voor de boeg.
In Italië waar er eten is, is er wijn en als je een sterke passie hebt om te koken, waarom maak je dan ook geen wijn? Francesco's filosofie is dat zijn wijnen terroir moet weerspiegelen.

Francesco's filosofie is in lijn met die van onze andere producenten, wijn wordt gemaakt in de wijngaard. Snoeien tot oogsten geschied handmatig, de opbrengsten zijn laag en de werkwijze in de wijngaard is gebaseerd op biodynamische principes. In de kelder spontane fermentatie en geen gebruik van enzymen, tannines of andere manipulatie.

Da provare!