Cantina Giardino in de NYT

Cantina Giardino Gaia 2.jpg

Voor wie het niet gezien heeft, lezenswaardig voer!
Eric Asimov in de New York Times over Fiano. 
Drie Fiano’s om precies te zijn en eentje is de Gaia van Cantina Giardino die bij ons in de webshop is te verkrijgen.

Fiano, de vergeten druif uit Campania die al een tijdje bezig is met een opmars en terecht want wat een kanjer is het. 
De Gaia laat Eric enigszins verbluft achter, compleet anders dan de andere twee en dat klopt. 

Het is witte wijn maar dan anders. Schilmaceratie geeft de wijn een prachtig haast amberachtige kleur. Niet alleen de kleur is anders. Ook smaak en geur zijn origineel, niet de banaal voorspelbare en saaie citroen-, tropische en perzik geuren. Dit is ondermeer te danken aan het feit dat de wijn in een meer oxidatieve stijl wordt geproduceerd zonder controle van de temperatuur wat ze tevens een lang leven geeft. Maar ons inziens ook beter te combineren laat zijn met een keur aan (smaakvollere) gerechten. 

Get it while you can, staart u zich overigens niet blind op de Fiano. De andere wijnen, zeer zeker ook de Aglianico’s van Cantina Giardino zijn eveneens buitengewoon smakelijk.

https://www.nytimes.com/2018/05/31/dining/drinks/wine-school-fiano.html


English version:

Eric Asimov amusingly confused by the Gaia here. None of the banal tropical, lemony white wine smells here thanks to a more oxidative way of working without temperature control. Great food wine, goes down in no time!

Get it while you can but don’t get blinded by the fact that this one is futured in the NYT, the other Cantina Giardino wines are amazing as well, don’t forget the Aglianico’s!

https://www.nytimes.com/2018/05/31/dining/drinks/wine-school-fiano.html

Oh and sa proper tune while drinking your Gaia!
https://www.youtube.com/watch?v=kFMQSHgI4aA

Cantina Giardino Nude Gaia Paski