Emilia Sur Lì (online)

Emilia sur Lì

In Emilia bruist altijd wat. 

Rond deze tijd wordt er elk jaar Emilia Sur Lì georganiseerd. Een feest van gelijk gestemde Vignaioli die hun wijnen op natuurlijke wijze in de fles laten herfermenteren.

Dit jaar gooit het Coronavirus roet in het eten of de wijn in dit geval maar er is een digitale variant. De hele week vinden er interviews plaats met de beste frizzante wijnmakers uit Italia.  

De eerste samenkomst met de legendarische Vittorio Graziano, een wijnmaker met 38(!) oogsten achter de rug en Gianluca Bergianti.

Vittorio Graziano - Fontana Dei Boschi

Vittorio Graziano - Fontana Dei Boschi

Hij praat over het wel en wee van de wijnmaker, druiventeelt in de laagvlakten, aquacultuur zeg maar, milieuvervuiling, het laten ouderen van frizzante wijnen wat voor velen verbazingwekkende resultaten kan opleveren. Een trip met Bene Rinaldi waar ondergetekende chauffeurde, waar met name over koeien gepraat werd als ik me goed herinner. Trebbiano en veel meer. 

Enige kennis van de Italiaanse taal is handig maar je kan ook een fles open trekken, radio en tv uit doen en genieten van de prachtige italiaanse taal.

De link vindt u hier:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=337294367242036&ref=watch_permalink


Het logo van Emilia Sur Lí

Het logo van Emilia Sur Lí

De Cinque Campi Rosso 2018

De Cinque Campi Rosso 2018