Een aantal foto’s van de Wilde BBQ bij David van De Wilde Slager. Sterk Natuurlijk en Vino Per Tutti waren present!
De Wilde Slager is verbouwd en staat klaar voor culinaire avonturen. Om dat te vieren staat er 20 mei een leuk diner op het programma.
Kort geleden weer een nieuw pallet van Cantina Giardino in ontvangst mogen nemen.
Helaas zijn de magnums Bianco al weer uitverkocht.
Glooiende heuvels, prachtige oude bouwwerken, rustieke gastronomie en wijn. We duiken in dit blog de wijnbouw geschiedenis van Umbrië in. Bekijk ook de prachtige foto’s onderaan de pagina via: https://www.muvit.it/viticoltura
Noem Italië en iedereen denkt aan zon, zee en lekker warm. Vergeet het maar. Ook hier in het groene hart heb je jaargetijden met elk hun eigen humeur.
Snoeien! Aan de slag om een nieuw Cordon te vormen. Hoe doe je dat?
De wijnstok is een klimmer. Hij zoekt een object waar ‘ie langs kan groeien en voor je het weet vind je de druiven op 3 meter hoog in een boom. Fruit vormt zich immers op de eenjarige scheuten die zelf groeien op het hout van afgelopen jaar en dat betekent dus steeds op een nieuw deel.
Een heel pallet Cantina Giardino stond vorige week op de stoep. Uit Italië, land van goed eten, strand en zon…..
Hoe staat het met de voortgang van de oogst dit jaar? Hebben de weerstomstandigheden hun sporen nagelaten?
En…. nieuwe wijnen van Raina zijn binnen.
Hoe zag het seizoen van 2021 er in Italië uit? Eerst gebrek aan neerslag, hitte, later veel neerslag en in de vorm van hagel, vorst. In 2021 kwam het allemaal voorbij.
Met plaatselijke lange periodes van droogte kan een tekort aan water een probllem zijn. Een blog over droogte en irrigatie.
Wildfestival Groningen komt er weer aan. Een unieke kans om een prachtige selectie bier, Lambic, Geuze, Cider en natuurwijn van nationale en internationale gepassioneerde makers te proeven. Be there!
Vorst in de wijngaard is een probleem en iedereen is op dat moment gelijk. Is er wat tegen de kou te doen?
Een nieuw jaar betekent nieuwe wijnen en in het geval van Cantina Giardino ook nieuwe flessen en etiketten. Lees alles over de nieuwe wijnen van CG!
Vroeger een veelvoorkomende druivensoort en nu een exoot. Negrettino en de wijn die Antonio hiervan maakt. De Naigartén.
Niet die gemene agressieve bijt maar elegant en zacht. Puurder en met meer ‘spirit’, de geest van het gebruikte fruit. Verkregen via het bijzondere "au bain marie" proces. Wonderlijke Grappa maakt Claudio en da’s geen toeval want een van zijn leermeesters is niemand minder dan de wereldberoemde Gianni Capovilla……
Geen wat kleur aan het weekend en haal wat oranje, wit, rood, rosé in huis. 11% kleurrijke korting op het
Groenbemesting! Groenbemesting is een oud concept. Er is een Indiaase tekst, Vrikshayurveda die er al over rept. Ook de Chinezen en oude Grieken waren er mee bekend. Wat is groenbemesting eigenlijk en het uiteindelijke doel?
Wat komt er qua papierwerk eigenlijk bij het wijnmaken kijken? Leuker kunnen we het niet maken…
Zwijnen zijn meestal totaal niet onder de indruk als je bij je wijngaard aankomt om te gaan oogsten.
The festival will be postponed and rescheduled to Friday 11 June and Saturday 12 June 2021.
Druiven zijn lekker, zeker als ze gaan rijpen en langzaamaan zoeter worden. Het is een ware lekkernij voor de mens maar ook voor dieren. Sterker nog, ze zijn er gek op! Hoe kan je je oogst enigzins beschermen zodat deze na een seizoen hard werken niet verloren gaat?
Enorme keert weer terug! Deze kleine ambachtelijke wijnsalon keert terug op 23 en 24 juni 2024. 🍇