De wijnen van Cantina Giardino in de webshop. https://www.vinopertutti.nl/cantinagiardino
Meer lezenNieuwe voorraad in Nederland en wijnfestival in Groningen
Meer lezen3 November. Diner en wijnen van ons bij restaurant Veldzicht.
Meer lezenBubbels per glas op een zonovergoten terras.
Meer lezenOranje boven. Wat kleur op deze laatste wat donkere dagen.
Meer lezenBubbels voor de feestdagen! De Big Bad Bubbelbox.
Meer lezenDe Sagrantino en Sangiovese van Diego Calcabrina weer in de webshop.
Meer lezenHoe krijg je je wijn uit een amphora om te proeven?
Meer lezenEnkele redenen om onze wijnen te drinken.
Meer lezenEen interessante link op de italiaanse slowfood pagina’s aangaande het gebruik van gisten bij het wijnmaken.
Meer lezenVroeger werd wijn ten eerste als een voedingsmiddel gezien. Dat je er redelijk lollig van kon worden was een belangrijke bijzaak.
In Italie had elke boerenfamilie een stukje terrein waarop naast voer voor de beesten, graan, fruit en groenten werd verbouwd.
Italië, zon, zee, eten en lekkere wijn. Jazeker! Maar lang niet altijd.
Bij Azienda Cinque Campi hagelde het ook de laatste tijd. Dat laat de planten niet onberoerd zoals u ziet op bijgaande foto’s. De hagelstenen beschadigen de ranken. Je ziet op de foto duidelijk de zwarte plekken op de rank. Allemaal kleine wondjes veroorzaakt door hagelstenen. Deze wondjes verhinderen de sapstroom en bij teveel beschadigingen van een rank kleurt deze zwart en sterft het deel na de beschadiging af.
Meer lezenAlles over herfermentatie in fles
Meer lezenNatuurlijke wijn en de visie van Marco Merli
Meer lezenVrienden en kompanen:
Met de verkwikkende voorjaarszon zon komt nieuwe aanwas, de lekkerste sla van het jaar, asperges, noem het maar op. Het is tevens het moment om te kijken wat de winter voor schade heeft aangericht onder het bed, de wijnkelder, wijnkast, schoenenrek of waar uw wijnvoorraad(je) zich maar mag bevinden.Wij troffen grote gaten in onze collectie aan. Tijd voor voorjaarsherstel! En wijn voor de BBQ!
Na kort beraad bellen we onze Italiaanse kompanen en voor we het weten hebben we een revolutionair lijstje waar ook wij u tegen zeggen. Let ook op de ruime collectie overheerlijke licht tintelende frizzantes die we meenemen. Daar kan geen champagne tegenop. Heerlijk als aperitief maar ook bij vis, groentengerechten, BBQ … waar bij eigenlijk niet?
De lijst is als volgt:
Meer lezenWijnbrief September 2013
Meer lezenEnkele foto's van ons bezoek aan Croci en La Distesa en wijnbar Tabarro (aanrader) in Parma.
Meer lezen