Vino Per Tutti dit weekend (17/18 juni) bij Waddenvarkens in Uithuizermeeden.
Meer lezenOnze voorjaarsmailing is weer de deur uit. Lees 'm hier en schrijf je in voor volgende mailings!
Meer lezenKeuren, proeven en kopen op de Piloersemaborg
Meer lezenBubbels per glas op een zonovergoten terras.
Meer lezenItalië is het beste wijnland ter wereld.
En niet alleen omdat geen ander land zo’n grote verscheidenheid aan druiven en microklimaten heeft maar ook omdat er Italianen wonen.
Tuurlijk sommigen van hen maken enorme massa’s van dezelfde voorspelbare hele/halve industriële plonk als de Franse vrienden maar er zijn oprechte personen die voor een vaak zeer schamel salaris natuurlijke wijnen maken. Maar niet alleen dat. Ze komen je vaak zonder gezeur te hulp als je tegen probleempjes aanloopt...
15 April staan we op de Paasfair bij restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd.
Meer lezenOranje boven. Wat kleur op deze laatste wat donkere dagen.
Meer lezenBubbels voor de feestdagen! De Big Bad Bubbelbox.
Meer lezenNieuwe wijn voor koude dagen. BLijf op de hoogte en schrijf je in voor onze mailing. http://eepurl.com/bZhLzz
Meer lezenROOD, WIT EN BUBBELS MET PIT (DAT) IS WAT ER IN ONZE PROEFDOOS ZIT!
Meer lezenVan troebel naar helder.
Meer lezenDe Sagrantino en Sangiovese van Diego Calcabrina weer in de webshop.
Meer lezenDe afwas doen na het wijnmaken.
Meer lezenHoe krijg je je wijn uit een amphora om te proeven?
Meer lezenEnkele redenen om onze wijnen te drinken.
Meer lezenEen interessante link op de italiaanse slowfood pagina’s aangaande het gebruik van gisten bij het wijnmaken.
Meer lezenDruiven zijn planten die van oorsprong aan de rand van bossen bivakkeerden. Het zijn fervente klimmers en als je ze geen halt toeroept is er geen houden aan. Vroeger liet men de druiven in speciaal daarvoor gecultiveerde bomen klimmen. Moerbeien werden veel gebruikt, dan had je fruit, zijderupsen en druiven tezamen.
Meer lezenVroeger werd wijn ten eerste als een voedingsmiddel gezien. Dat je er redelijk lollig van kon worden was een belangrijke bijzaak.
In Italie had elke boerenfamilie een stukje terrein waarop naast voer voor de beesten, graan, fruit en groenten werd verbouwd.