Veel etens- en drinkwaren zijn het product van fermentatie. Maar kan je wijn dubbel fermenteren?
Meer lezenDe onweerstaanbare blend van Barbera en Bonarda in licht bubbelende vorm.
Meer lezenDe overheerlijke Vermouth van Raina kan niet ontbreken bij de apero! Onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Meer lezenDe biodynamische wijnen van Cantina Raina in Montefalco.
Meer lezenWeer aan de slag in de wijngaard. Waarom kan niet alles machinaal?
Meer lezenDe wijnen van Podere Pradarolo staan in Le Rouge et Le Blanc. En Terecht!
Meer lezenZiektes in de wijngaard. Een blog over Peronospora. AKA Valse Meeldauw.
Meer lezenAandacht, tijd, zorg. De dagopvang voor jonge plantjes.
Meer lezenDégorgement bij Cinque Campi. En dan komen we bij het cruciale punt, het verwijderen van de gistcellen!
Meer lezenRemuage bij Cinque Campi. Vanni legt uit!
Meer lezenMeer over deze fantastische bubbels uit Emilia.
Meer lezenWat moet je doen om kleine plantjes niet te laten overwoekeren door gras en onkruid?
Meer lezenMeer over de Bora Lunga en Spergola.
Meer lezenAl weer 2 weken geleden maar we hebben de foto’s nog! Ons bezoek aan Villa Favorita, C'era una volta en natuurlijk het wijnmakersdiner.
Meer lezenDoormediteren met de Sagrantino Passito van Diego Calcabrina
Meer lezenWinter in het land, winter in de wijngaard, niks groeit, niks bloeit…..'t is koud, soms bar soms nat dus lekker binnen, voeten omhoog voor de kachel……
Meer lezenMediteren met wijn is in dat zuidelijke land een wijdverbreide hobby en er zijn speciale wijnen voor: Vini di Meditazione.
Meer lezenTintore:
Er is in druivenland een groot aantal druiven die deze naam draagt. In het algemeen is de functie van deze druiven, u raadt het al, kleur te geven aan een wijn. (also translated in English!)
Meer lezen