Waarom het belangrijk is om continu een kijkje in de kelder te nemen…
Meer lezenRegen! Wie denkt dat het in Iatlië altijd mooi weer is….
Meer lezenOok al gooi het Coronavirus roet in het eten, we brengen toch graag Emilia sur Lí onder de aandacht.
Meer lezenVoorjaar! Dat is het moment om aan te planten in je wijngaard. Dat is een flinke klus en je hebt qua planten een enorme keuze.
Meer lezenWijnmaken: druiven plukken, kneuzen, laten vergisten, overhevelen en klaar is Luigi, heel simpel gezegd.
Wat men vaak vergeet is dat je druiven moet kweken en dat is een vak apart en een apart vak…
Er komt kleur in het veld. Invaiatura! Wat gebeurt er als de druiven rijpen?
Meer lezenJonge plantjes, opbinden… Veel werk!
Meer lezenSlijp de scharen en trek de laarzen aan want het is snoeien geblazen. Ook bij Cantina Giardino.
Meer lezenVeel etens- en drinkwaren zijn het product van fermentatie. Maar kan je wijn dubbel fermenteren?
Meer lezenWeer aan de slag in de wijngaard. Waarom kan niet alles machinaal?
Meer lezenZiektes in de wijngaard. Een blog over Peronospora. AKA Valse Meeldauw.
Meer lezenAandacht, tijd, zorg. De dagopvang voor jonge plantjes.
Meer lezenDégorgement bij Cinque Campi. En dan komen we bij het cruciale punt, het verwijderen van de gistcellen!
Meer lezenRemuage bij Cinque Campi. Vanni legt uit!
Meer lezenHet vullen van de pupitre bij Cinque Campi
Meer lezenWat moet je doen om kleine plantjes niet te laten overwoekeren door gras en onkruid?
Meer lezenMeer over de Bora Lunga en Spergola.
Meer lezenDoormediteren met de Sagrantino Passito van Diego Calcabrina
Meer lezenMediteren met wijn. De Tribülê van Cinque Campi.
Meer lezen