Vorst in de wijngaard is een probleem en iedereen is op dat moment gelijk. Is er wat tegen de kou te doen?
Meer lezenEen nieuw jaar betekent nieuwe wijnen en in het geval van Cantina Giardino ook nieuwe flessen en etiketten. Lees alles over de nieuwe wijnen van CG!
Meer lezenVroeger een veelvoorkomende druivensoort en nu een exoot. Negrettino en de wijn die Antonio hiervan maakt. De Naigartén.
Meer lezenNiet die gemene agressieve bijt maar elegant en zacht. Puurder en met meer ‘spirit’, de geest van het gebruikte fruit. Verkregen via het bijzondere "au bain marie" proces. Wonderlijke Grappa maakt Claudio en da’s geen toeval want een van zijn leermeesters is niemand minder dan de wereldberoemde Gianni Capovilla……
Meer lezenGeen wat kleur aan het weekend en haal wat oranje, wit, rood, rosé in huis. 11% kleurrijke korting op het
Meer lezenDruiven die onder de noemer Primitivo vallen.
Meer lezenGroenbemesting! Groenbemesting is een oud concept. Er is een Indiaase tekst, Vrikshayurveda die er al over rept. Ook de Chinezen en oude Grieken waren er mee bekend. Wat is groenbemesting eigenlijk en het uiteindelijke doel?
Meer lezenWat komt er qua papierwerk eigenlijk bij het wijnmaken kijken? Leuker kunnen we het niet maken…
Meer lezenZwijnen zijn meestal totaal niet onder de indruk als je bij je wijngaard aankomt om te gaan oogsten.
Meer lezenThe festival will be postponed and rescheduled to Friday 11 June and Saturday 12 June 2021.
Meer lezenDruiven zijn lekker, zeker als ze gaan rijpen en langzaamaan zoeter worden. Het is een ware lekkernij voor de mens maar ook voor dieren. Sterker nog, ze zijn er gek op! Hoe kan je je oogst enigzins beschermen zodat deze na een seizoen hard werken niet verloren gaat?
Meer lezenOogsttijd in Italië. Het is zover! 2020 is een bewogen jaar met name door de Covid19 crisis.
Meer lezenIn het algemeen pluk je druiven op het moment dat ze rijp zijn. Er zijn mensen die denken dat als je vroeger plukt je meer zuur in je wijn hebt en dat klopt, alleen is dat zuur van onrijp fruit. Het zijn wijnen van onrijp fruit zonder vulling.
Meer lezenVorige keer hadden we het over het verwijderen van overdadige groei.
De natuurlijke wijnmakers doen dit veelal handmatig omdat dit veel preciezer is. Waarom?
Aan het begin van elk jaar worden druivenplanten gesnoeid. Dit is niet de enige periode dat men snoeit. Er bestaat ook de zogenaamde Potatura Verde, de groene snoei.
Meer lezenEen brief op je deurmat krijgen. Of je even de naam van je bedrijf wilt veranderen… Het kan je als wijnmaker ook overkomen!
Meer lezenNog meer over late meeldauw. Hoe ziet het er eigenlijk uit en wat kunnen de gevolgen zijn?
Meer lezenBij beschermen dient men zorgvuldig te werk te gaan. Waar moet je om denken bij het beschermen van je kostbare planten?
Meer lezenEen blog over Valse en echte Meeldauw. Waar komen deze schimmels vandaan en wat kan je er aan doen?
Meer lezen